Zaev na albanskom i makedonskom pozvao građane da kažu “Da” NATO-u
Makedonski premijer Zoran Zaev, preko društvenih mreža na makedonskom i albanskom jeziku, pozvao je građane da se izjasne za priključenje te države NATO-u.

– Ja sam Makedonac i pozivam sve, Makedonce, Albance, Turke, Srbe, Vlase, Rome, Bošnjake i sve druge, baš sve da kažemo ’za‘ našem članstvu – naveo je Zaev.

Makedonski parlament u dva navrata je početkom godine, januaru i martu, izglasao Zakon o jeziku, kojim je albanski priznat kao drugi zvanični jezik u toj bivšoj jugoslovenskoj republici.

Zakon, međutim, još nije stupio na snagu jer je predsednik Đorđe Ivanov odbio da potpiše ukaz o njegovom proglašenju.

Inače, Zaev je danas u Briselu razgovarao sa generalnim sekretarom NATO-a Jensom Stoltenbergom, koji je na konferenciji za novinare rekao da će Makedonija moći da otpočne pregovore o članstvu u Alijansi tek kada bude primenila sporazum o novom imenu, koji su potpisali zvaničnici Atine i Skoplja.
Ucinite i vi nesto za nas.Godinama besplatno nudimo veliki izbor turskih serija.Nista nismo trazili od vas,Sada trazimo vasu pomoc!Da postanete nas subscriber na youtubeu dok ne dodzemo do 10000. Na taj nacin cemo i mi i vi biti zadovoljni i nastaviti sradom….Toliko bar mozete …samo potvrdite na dugme ispod ..hvala vam i budite uvek uz nas.TV SERIJE 

(Ukupno pregleda na ovaj sadrzaj 41 pregleda, 1 Danas)

Related posts