Video najava Svjetskog nogometnog prvenstva
Video najava Svjetskog nogometnog prvenstva kroz animirane tapiserije

BBC je izradio čak 600 tapiserija i animirao ih kako bi stvorio jedinstvenu video animaciju – a sve zbog nadolazećeg Svjetskog prvenstva

Svjetsko nogometno prvenstvo kao jedno od najvećih događanja u svijetu sporta uvijek je prilika da se prikažu nove tehnologije i da se privuče pažnja na razne inovacije ili razne marketinške trendove. Britanski BBC, koji će u toj zemlji prenositi utakmice s ovogodišnjeg SP-a u Rusiji, odlučio je kroz jedinstveni video spot predstaviti ovaj nogometni spektakl. Stvorili su, naime, animirani video uradak koji slavi najveće trenutke iz povijesti nogometa, i to kroz – tapiserije.

ZA IZRADU VIDEA UTROŠENO JE PREKO 227 KILOMETARA KONCA

Za izradu spota BBC je angažirao kreativni duo koji se potom sjetio da su tapiserije oduvijek bile način da se zabilježi povijest, ali i da su vrlo popularne u Rusiji, pa su stoga izradili njih čak više od 600. Svaka ova (strojno izrađena) tapiserija predstavlja jednu sličicu u animaciji, iz čega je na kraju dobiveno oko 60 sekundi animiranog video materijala, prvog u svijetu izrađenog ovom tehnikom.


Osim ovog prilično fascinantnog videa u nastavku prenosimo i kratku reportažu o izradi cijele ove animacije koja kroz nikada viđenu tehniku slavi povijest Svjetskih prvenstava.

(Ukupno pregleda na ovaj sadrzaj 39 pregleda, 1 Danas)

Related posts