Veliki problemi u roamingu i međunarodnim pozivima A1 Grupe i Vipneta i tek nakon više od 20 sati sustav se vraća u normaluJučer poslije podne, dakle u subotu 1. rujna A1 Grupa, bivša Telekom Austria Grupa koja je vlasnik drugog po veličini domaćeg telekomunikacijskog operatera Vipneta korisnici su imali velikih problema s pozivima dok se nalaze u roamingu, s međunarodnim pozivima, primanjem i slanjem SMS-ova i podatkovnim prometom. Sustav se tek oočeo vraćati u normalu iza 11 h u nedjelju 2. rujna.

Prema neslužbenim, ali potvrđenim informacijama, problemom nisu zahvaćeni samo korisnici Vipneta, već i korisnici drugih tvrtki unutar novostvorene odnosno preimenovane A1 grupe. Kako ističu naši izvori problemi su nastali na međunarodnom čvorištu A1 Grupe u Austriji i intenzivno se rješavaju no već je prošlo više od 12 sati (nedjelja oko 11 30 ujutro) i problemi nisu riješeni.

Unatoč nastojanjima da dobijemo službeni odgovor od strane A1 Grupe iz Austrije još uvijek do objave ovog teksta odgovora nismo dobili. Čim ga dobijemo objavit ćemo ga.

Prema dostupnim informacijama kojima raspolaže ICTbusiness.info do danas, nedjelja 2.9. očekuje se da bi problemi trebali biti riješeni i kako stvari stoje sustav se polako vraća u normalu.

Iz A1 Grupe, odnosno bivše Telekom Austria Grupe koja je vlasnik Vipneta na izravan upit ICTbusiness.info kažu da nažalost, trenutno se suočavaju s problemima s njihovim roaming partnerima. “Preporučujemo da se korisnici prijave na različite partnere u roamingu s ručnim pretraživanjem mreže kako bi pokušali povezati ili koristiti Wi-Fi. Žao nam je zbog neugodnosti”, ističu iz A1 Grupe.
(Ukupno pregleda na ovaj sadrzaj 56 pregleda, 1 Danas)

Related posts