UVJERILI SMO SE ZAŠTO JE SAMSUNG GALAXY S9 TRENUTNO JEDAN OD NAJBOLJIH NA TRŽIŠTU
UVJERILI SMO SE ZAŠTO JE SAMSUNG GALAXY S9 TRENUTNO JEDAN OD NAJBOLJIH NA TRŽIŠTU

SAMSUNG GALAXY S9

Kao jednu od fokusnih točaka zašto bi trebali posegnuti za ovim mobitelom, Samsung ističe novu Galaxy kameru i malo je reći koliko smo i mi njom oduševljeni. Ako vam je mobitel stalno u ruci i ako ga primarno koristite za bilježenje kadrova u svijetu oko sebe, onda jako dobro znate što znači dobra kamera na telefonu. Daleko su iza nas oni dani kad smo se morali boriti sa svjetlosnim uvjetima, fokusom, balansom boja i okretati se profesionalnim fotoaparatima ako smo htjeli da fotka izgleda iole pristojno.

U smjeru u kojem se društvene mreže razvijaju danas, svakodnevno smo bombardirani s jako puno vizualnih podražaja koji oko treniraju na sve bolje i bolje fotografije. Nešto što nam je do prije godinu dana izgledalo sasvim prihvatljivo, danas je nedopustivo, a tehnologija ovaj pravac prati u stopu. Svako novo lansiranje pametnog telefona znači i bolje specifikacije, a kamera je često vrlo visoko na listi prioriteta i mora biti savršena. Jer to je ono što kupac želi i traži.

KAMERA UZ KOJU FOTKE IMAJU WOW EFEKT
Samsung je u slučaju Galaxy S9 kamere ispunio sva očekivanja, pa čak i više od toga. Mi smo ju testirali u nekoliko uvjeta, na otvorenom, po suncu i kiši te u zatvorenim prostorima, a zahvaljujući automatskim postavkama vrlo je malo igre s kadrovima, fokusom i svjetlom bilo potrebno za wow efekt. Galaxy S9 ima do sad najširi otvor kamere te može propustiti jako puno svjetlosti kako bi osigurao savršenstvo, koje se podiže na novu razinu u slučaju S9+ i njegove dvojne kamere. Uloviti kadar objekta koji je savršeno izoštren i odskače od pozadine koja je zamućena do sada je bio vrlo kompliciran zadatak za kamere pametnih telefona, no uz korištenje dvije kamere koje zaobilaze neke fizičke prepreke, odnosno Live Focus opcije koju ima Galaxy S9+, stvara se dubina kakvu tražite.

Iako S9 nema dvojnu kameru, oba uređaja imaju kamere sa Super Speed Dual Pixel senzorom stvorenim za iznimnu kvalitetu obrade i memorijom za fotografiranje nevjerojatnih fotografija. Selektivni fokus Galaxy S9 pružit će željeni bokeh s kakvim će biti zadovoljni i vrlo zahtjevni korisnici mobitela, a kvaliteta ekrana još dodatno naglašava kristalnu čistoću svake fotografije, oštrih rubova i balansa boja. Nismo mogli ne uspoređivati sa svojim trenutačnim pametnim telefonima, neovisno o proizvođaču, čija je tehnologija stara oko dvije godine. U svijetu pametnih telefona danas to se čini kao dvjesto godina jer razlike u kvaliteti su nemjerljive. Pogotovo kada su uvjeti apsolutno savršeni, što nam se u nekoliko trenutaka i dogodilo.

VIDEO, OČEKIVANO, ISTO NE MOŽE RAZOČARATI

Gotovo neprimjetni rubovi Super AMOLED beskrajnog zaslona pretvaraju fotografiranje u užitak. Jednako tako, užitak je i snimanje video sadržaja jer ipak je pametni telefon prvo za čim posegnemo kad želimo uhvatiti neki trenutak zauvijek. Svi spomenuti parametri kvalitete očituju se i na videozapisima, a posebno se ističe Super Slow-mo funkcija za usporeno snimanje koja snima do 960 slika u sekundi. Motion Detection je inteligentna značajka koja detektira kretanje u okviru i počinje automatski snimati, a osim toga, sa Samsungom S9 možete kreirati vlastiti GIF. Gledanje prethodno snimljenih zapisa, filmova ili jednostavno slušanje glazbe, pojačano je stereo AKG zvučnicima.

No današnje kamere više ne služe samo za fotografiranje i video sadržaj jer slike su tu za komunikaciju i dijeljenje. Zato je osmišljena opcija AR Emojija koji uz funkciju proširene stvarnosti mogu izgledati i zvučati baš poput korisnika. AR Emoji koristi algoritam strojnog učenja temeljenog na podacima, koji analizira 2D sliku korisnika i iscrtava više od 100 izraza lica kako bi stvorio 3D model koji odražava i oponaša izraze lica te s kojim onda možete komunicirati umjesto plejade klasičnih emojija koji možda ne odgovaraju svakoj situaciji.

Nije loše spomenuti ni Galaxy S9 otpornost na vodu i prašinu, zlatni standard Samsung telefona, koji svakako olakšavaju testiranje u raznim uvjetima. A sve navedeno definitivno nas je uvjerilo da ovaj mobitel stavimo na našu listu želja.

Za više informacija o Galaxy S9 i Galaxy S9+ pametnim telefonima posjetite službenu Samsung stranicu.


(Ukupno pregleda na ovaj sadrzaj 48 pregleda, 1 Danas)

Related posts