Stižu li napokon mobiteli s preklopivim zaslonima?
style=”display:block”
data-ad-format=”fluid”
data-ad-layout-key=”-6t+ed+2i-1n-4w”
data-ad-client=”ca-pub-7485439633535505″
data-ad-slot=”7978110912″>
Svi koji nas redovito prate znaju da saga o savitljivim, preklopnim, fleksibilnim, zarolanim i u gordijski čvor zavezanim zaslonima traje jedno šest, sedam godina. Sama tehnologija savitljivih zaslona predstavljena je u to vrijeme, i kako se čini, u međuvremenu je dodatno usavršena, no proizvođači na tržište još uvijek ne izbacuju uređaje koji bi iskoristili prednosti te tehnologije.

Jasno je da roladu od mobitela nećemo vidjeti još dugo, budući da je za takav uređaj potrebno imati i savitljive komponente, prvenstveno bateriju, no primjena novih tehnologija trebala bi omogućiti barem preklopne uređaje, i to takve koji bi kad se rasklope, ponudili dvostruko veću zaslonsku površinu, što bi riješilo mnoge ergonomske probleme današnjih prilično velikih mobitela.

Koliko će proizvođači uspjeti izraditi dovoljno kvalitetan preklopivi zaslon, koji će se moći saviti i nekoliko tisuća puta, ostaje za vidjeti, no zadnjih nekoliko mjeseci špekulacije o takvim proizvodima sve su češće. Štoviše, čelnici nekih kompanija, kao npr. Huaweija, najavili su da će njihov uređaj s preklopnim zaslonom stići sljedeće godine i da će podržavati 5G mreže. Kada će se to točno dogoditi, teško je reći, ali ako u obzir uzmemo podatak koliko nas je Huawei tijekom ove godine iznenadio, možda i neće trebati dugo čekati.

Iz LG-a u zadnje vrijeme nema novih signala po ovom pitanju, a ono što se u ovom trenutku čini prilično izvjesnim je Samsungovo lansiranje mobitela s preklopnim zaslonom već početkom 2019. godine. Prema mnogim glasinama, ali i najavama od strane same kompanije koje se mogu tako protumačiti, Samsung bi takav uređaj mogao predstaviti već u siječnju, odnosno na CES-u u Las Vegasu.

Jesu li preklopivi zasloni nakon ovolikih godina sazrjeli za serijsku proizvodnju, odnosno komercijalizaciju, očito ćemo saznati uskoro.

 

izvor:mob.hr
(Ukupno pregleda na ovaj sadrzaj 26 pregleda, 1 Danas)

Related posts