Nevjerojatna priča o okrutnom eksperimentu po istinitom događaju
Svi mi imamo svog dvojnika, zar ne?

Možda vam se nekad znalo dogoditi da vam prijatelji i poznanici kažu kako ih užasno podsjećate na neku drugu osobu koju znaju ili vas pak uvjeravaju da ste zaista isti. Čak postoji i zanimljiva teorija koja tvrdi da negdje svijetom hoda vaš dvojnik, identičan, a živi potpuno različitim životom. Da je to istina, biste li ga htjeli upoznati? 

Prije nekoliko mjeseci, tijekom filmskog festivala Sundance, premijerno je prikazan dokumentarni film naziva “Tri identična stranca” koji je ostavio publiku u šoku. Nisu u pitanju nikakve eksplicitne scene, nego nevjerojatan, ali užasavajuć razvoj događaja radi kojeg je troje braće odraslo odvojeno, ne znajući jedan za drugog.


Istinita priča o troje stranca koji su, odlaskom na fakultet te igrom slučaju, saznali da su im životi mogli biti potpuno drugačiji da se u njihov tijek nije uplela ruka čovjeka. Naime, Robert, David i Eddy su, nakon rođenja, dani na posvajanje, no umjesto da zajedno odu jednoj obitelji, voditelj centra za socijalnu skrb i psihoanalitičar, Peter Neubauer odlučio je provesti okrutan eksperiment i razdvojiti ih. Obitelji kojima su braća otišla bile su uvjerene da su posvojili jedince, a Neubauerov plan bio je promatrati na koji način će se, tri identične osobe, ponašati odrastajući u potpuno različitim okolinama. Cilj je bio utvrditi koliko je čovjek određen genetskim kodom, a koliko društvom, a ono što se pokazalo iz tog okrutnog eksperimenta, itekako je zanimljivo. ‘Tri različita stranca’ pokrenuo je lavinu komentara i reakcija, a preporučujemo ga kao obavezno filmsko štivo koje će vas zasigurno ostaviti bez teksta.

izvor:fashion.hr
(Ukupno pregleda na ovaj sadrzaj 34 pregleda, 1 Danas)

Related posts