Nemojte se ljutiti na partnera koji stalno ispušta vjetrove! Spašava vam život
Možda biste (boljoj) polovici zahvaliti jer vam je produljila život. Ozbiljni smo, ovo je čak potvrdilo i istraživanje

Znanstvenici sa Sveučilišta Exeter otkrili su da je dobro udisati te mirise jer plinovi od kojih se sastoje mogu pomoći u borbi tijela protiv bolesti, kako prenosi Ordinacija. Istraživanje je objavljeno u magazinu Medicinal Chemistry Communications, a analiziran je utjecaj hidrogen-sulfata na tijelo.

Iako u velikim količinama ovaj plin ima loš utjecaj na tijelo, znanstvenici su otkrili da u malim dozama sprječava štetu na mitohondrijima što uvelike pomaže u održavanju dobrog zdravstvenog stanja. Iako taj plin ima jak, neugodan miris po trulim jajima, prirodno se stvara u tijelu i može biti heroj za vaše zdravlje, kaže dr. Mark Wood koji sudjelovao u istraživanju.

Može smanjiti rizik od raka, srčanog udara… A istraživači kažu da u starijoj dobi ovaj plin sprječava razvoj artritisa i demencije. Sada znanstvenici pokušavaju razviti kemikaliju koju bi koristili u terapiji, a ona bi u tijelu stvarala zdravu količinu ovog plina i tako dobro utjecala na zdravlje.

Pročitajte više na: https://www.vecernji.hr/lifestyle/nemojte-se-ljutiti-na-partnera-koji-stalno-ispusta-vjetrove-spasava-vam-zivot-1275871 – www.vecernji.hr
(Ukupno pregleda na ovaj sadrzaj 79 pregleda, 1 Danas)

Related posts