Google+ se gasi za korisničke račune
Ako koristite Googleovu društvenu mrežu Google+ neće vam se svidjeti ideja da će vam se vaš osobni korisnički račun, sva komunikacija, poruke, slike i linkovi ugasiti za nešto više od dva mjeseca.

Za dva mjeseca Google će ugasiti svoju društvenu mrežu, a koja je nastala kako bi konkurirala Facebooku. Mnogi izvori navode kako je kap koja je prelila čašu curenje privatnih podataka 500.000 korisnika, a što se dogodilo u drugoj polovici prošle godine. Google je u prosincu najavio kako će početi s procesom gašenja priznajući kako nisu sposobni, citiramo, “ispunjavati očekivanja korisnika.

Prema službenoj informaciji koju smo dobili, osim samog računa izbrisat će se sve fotografije i video zapisi u arhivi i na stranicama. Ako vam taj sadržaj treba možete ga preuzeti i spremiti. Google je korisnicima poslao poruku kada, kako i kojom dinamikom se će gasiti privatne/osobne korisničke račune. Njihovu poruku korisnicima poslanu 30. siječnja 2019. godine prenosimo u cijelosti:

2. travnja vaš će se Google+ račun i sve Google+ stranice koje ste izradili isključiti te ćemo početi brisati sadržaj s potrošačkih Google+ računa. Izbrisat će se i fotografije i videozapisi s Googlea+ u arhivi albuma te na Google+ stranicama. Sadržaj možete preuzeti i spremiti, ali to morate učiniti najkasnije do travnja. Fotografije i videozapisi sigurnosno kopirani na Google fotografije neće se izbrisati.

Postupak brisanja sadržaja s korisničkih računa na usluzi Google+, Google+ stranica i iz arhive albuma potrajat će nekoliko mjeseci, a sadržaj dotad može ostati. Na primjer, korisnici mogu i dalje vidjeti dijelove svog računa na usluzi Google+ putem dnevnika aktivnosti, a neki potrošački sadržaj na usluzi Google+ može ostati vidljiv korisnicima usluge G Suite sve dok potrošački Google+ ne bude izbrisan.

Nove Google+ profile, stranice, zajednice ili događaje nećete moći izrađivati već od 4. veljače. Dodatne pojedinosti potražite u odjeljku FAQ sa svim pitanjima i odgovorima te s novostima uoči isključivanja.

Ako ste vlasnik ili moderator Google+ zajednice, možete preuzeti i spremiti podatke svoje Google+ zajednice. Početkom ožujka 2019. na raspolaganje za preuzimanje stavit ćemo dodatne podatke, uključujući podatke o autoru, sadržaju i fotografije svih postova u javnim zajednicama. Saznajte više

Ako se na neke web-lokacije i u neke aplikacije prijavljujete pomoću gumba za prijavu na Googleu+, ti gumbi prestat će funkcionirati, ali se u nekim slučajevima mogu zamijeniti gumbom za prijavu Google računom. I dalje ćete se moći prijaviti Google računom gdje god vidite gumbe za prijavu Google računom. Saznajte više

Ako ste Google+ upotrebljavali za komentare na svojoj ili nekoj drugoj web-lokaciji, ta će se značajka do 4. veljače ukloniti s Bloggera, a do 7. ožujka i s drugih web-lokacija. Od 2. travnja 2019. svi će se vaši Google+ komentari početi brisati sa svih web-lokacija. Saznajte više

Ako ste korisnik usluge G Suite, Google+ trebao bi ostati aktivan za vaš račun za G Suite. Pojedinosti zatražite od svojeg administratora G Suitea. Uskoro možete očekivati i nov izgled te nove značajke. Saznajte više U prosincu 2018. najavili smo da u travnju 2019. isključujemo Google+ za pojedinačne korisnike zbog slabe upotrebe i napora potrebnih za održavanje uspješnog proizvoda koji ispunjava očekivanja korisnika. Želimo vam zahvaliti na sudjelovanju na Googleu+ te vas informirati o daljnjim koracima, uključujući postupak preuzimanja fotografija i drugog sadržaja.

Ako ste razvojni programer koji upotrebljava Google+ API-je ili prijavu na Google+, kliknite ovdje da biste saznali kako će to utjecati na vas.

Cijeli tim za Google+ želi vam zahvaliti što ste pridonijeli tome da Google+ postane tako posebno mjesto. Zahvalni smo talentiranim umjetnicima, organizatorima zajednica i idejnim predvodnicima koji su u Googleu+ prepoznali mjesto za sebe. Usluga ne bi bila ista bez njihova angažmana i predanosti.

– Google Centar za pomoć


(Ukupno pregleda na ovaj sadrzaj 31 pregleda, 1 Danas)

Related posts