Facebook za Messenger testira glasovno diktiranje poruka
Internetska stranica TechCrunch spominje informaciju kako Facebook testira novu opciju za svoju aplikaciju Messenger koja uključuje mogućnost glasovnog diktiranja poruka

Internetska stranica TechCrunch i njezina novinarka Jane Manchun WongIl otkrili su novu funkciju koju Facebook priprema za svoju aplikaciju Messenger.

Putem posebne tipke za aktiviranje glasovnih naredbi korisnici Messengera u budućnosti će moći pokrenuti glasovne pozive te izdiktirati sadržaj poruke koju žele poslati.

Spomenuta tipka nalazila bi se na vrhu zaslona aplikacije te bi olakšala uporabu Messenger u situacijama kao što je na primjer vožnja automobila ili u slučaju da aplikaciju koristi osoba koja ima problema s vidom ili sluhom.

Opcija je zasad dio internog testiranja Facebookovih zaposlenika te bi u budućnosti trebala i službeno postati sastavnica same aplikacije.

Facebook je i ranije testirao mogućnosti obavljanja funkcija glasom u sklopu testiranja svojeg glasovnog asistenta pod imenom Aloha kojeg Facebook testira kao dio Portala, svojeg budućeg pametnog zvučnika s zaslonom.
(Ukupno pregleda na ovaj sadrzaj 38 pregleda, 1 Danas)

Related posts